Gallery for Contemporary Art


Renaissance Now! – The Gallery Opening Event


 • Renaissance Now! Gallery opening event of the new Chimera-Project Space
  The inaugural event «RENAISSANCE NOW» will set the stage for two Swiss and two Hungarian Artists: Baranyai András, Onur Dinc, Remo Lienhard aka WES21, Orosz Richárd are invited to create a collaborative masterpiece dealing with the new gallery space!

  Renaissance Now! Kollaboratív Projekktel nyit meg az új Chimera-Project space
  A Chimera-Project Renaissance – Now! rendezvényével 2012. dec. 6-13 között a Klauzál téri galéria téri adottságait tematizálja egy kollaboratív projekt keretében: a galéria tereinek újraértelmezéséhez négy művészt hív meg, akik karakteres formavilágukon keresztül a térben bontják ki saját festészeti pozíciójukat.

  A két magyar, Baranyai András és Orosz Richárd és két svájci művész Remo Lienhard és Onur Dinc jól értik a falak nyelvét. Számos európai nagyváros közterein, ill. galériákban a legkülönfélébb médiumokon keresztül bontották ki sajátos szimbólumvilágukat és exponálták rendszerkritikus üzeneteiket. Remo-t a budapesti közönség a Schwarzmaler 15er csoport tagjaként már megismerhette 2010-ben, az Artacks svájci galéria bemutatóján, a régi gozsdu udvari Telepen.
  A kiállítás nem korlátozódik a műalkotásra, az alkotás és befogadás folyamatát is górcső alá helyezi, amennyiben az akció dec. 6 és 13-a között folyamatosan látogatható, majd a dec. 13-ig megnyitót követően a kis reprodukciók keretében a látogatók számára is megszerezhető.